Последние новости

11:00
У Києві почали вимикати опалення
17:00
Кличко заявив, що опалювальний сезон в Києві завершено
08:46
Через борги енергетики можуть відключити електропостачання в двох житлових будинках на проспекті Валерія Лобановського, - КМДА
16:45
Шахраї, що вдавали з себе військових, обдурили волонтерів на мільйони гривень
15:00
Опалювальний сезон в Україні завершиться достроково
08:45
Інженерними підрозділами ЗСУ з початку року знешкоджено понад 7,5 тис. вибухонебезпечних предметів
19:45
У столиці цього тижня заплановані продуктові сільськогосподарські ярмарки (локації)
18:43
Зеленський зустрівся із членом Сенату Конгресу США Гремом
12:44
БЕБ вилучило з незаконного обігу сигарети вартістю більше 5 млн гривень
08:44
Повітряні Сили знищили в ніч на 18 березня 17 з 22 “шахедів”
17:02
У Києві до кінця квітня трамваї маршруту № 5 курсуватимуть зі змінами (схема)
16:25
100 Волинська бригада ТрО запрошує на службу в підрозділах бригади
12:02
У Дарницькому районі столиці 17 березня може бути гучно, працюють військові
08:22
Юрій Ігнат залишає посаду речника Повітряних Сил ЗСУ
17:01
Два десятки собак столичних кінологів пройшли тестування з пошуку зброї та вибухівки (фото, відео)
16:04
На Сумщині евакуюють дітей з прикордонних громад (фото, відео)
10:01
Сили оборони за добу знищили 1160 окупантів та 45 одиниць бронетехніки,- Генштаб ЗСУ
19:45
Уряд офіційно визначив розташування для Національного військового меморіального кладовища на Київщині
19:23
“Київтеплоенерго” вкладе 72, 2 млн гривень в оновлення ТЕЦ-5
16:44
У столиці судитимуть жінку, яка під приводом знижок в мережі будівельно-господарських магазинів ошукала постраждалих від війни громадян
12:45
“Укрзалізниця” презентувала медичний евакуаційний поїзд
08:45
Руслан Кравченко: оперативні служби продовжують роботу щодо фіксації наслідків нічної атаки ворога
18:42
Протягом доби зафіксовано 68 бойових зіткнень, - Генштаб ЗСУ
16:44
На Київщині викрито чорних зброярів, які продавали криміналітету “трофейну” російську зброю та вибухівку (фото)
08:46
Окупанти зранку завдали ракетного удару по Харкову
19:45
У застосунку “Київ Цифровий” додали розклад руху фунікулера та мапу виходів з метро
18:44
Інспектора Київського СІЗО викрили на постачанні канабіса арештантам
13:00
Сергій Попко розповів про оборону Києва
15:00
Бахматов каже, що в Києві не виконують план з мобілізації в армію
11:00
В Україні зростає кількість випадків сказу серед тварин через обмеження під час війни
Больше новостей

Ворог веде активну підготовку до оборони Херсонщини та перекидає туди нові сили, - Генштаб ЗСУ

Новости Киева
333
0
Станом на ранок 249-ї доби героїчного протистояння українців російському воєнному вторгненню ворог не припиняє ведення наступальних дій на Бахмутському та Авдіївському напрямках. Наші воїни відбили атаки окупантів в районах населених пунктів: Яковлівка, Бахмут, Бахмутське, Олександропіль, Кам’янка, Авдіївка, Первомайське, Красногорівка, Мар’їнка, Новомихайлівка Донецької області. Водночас біля Херсону ворог здійснює заходи з підготовки до оборони. З Грозного до Каланчака прибуло близько сотні “росгвардійців”. З колонії Херсона окупанти вивезли ув’язнених. Територію виправного закладу противник використовує для розміщення особового складу та військової техніки.

Станом на ранок 249-ї доби героїчного протистояння українців російському воєнному вторгненню ворог не припиняє ведення наступальних дій на Бахмутському та Авдіївському напрямках. Наші воїни відбили атаки окупантів в районах населених пунктів: Яковлівка, Бахмут, Бахмутське, Олександропіль, Кам’янка, Авдіївка, Первомайське, Красногорівка, Мар’їнка, Новомихайлівка Донецької області. Водночас біля Херсону ворог здійснює заходи з підготовки до оборони. З Грозного до Каланчака прибуло близько сотні “росгвардійців”. З колонії Херсона окупанти вивезли ув’язнених. Територію виправного закладу противник використовує для розміщення особового складу та військової техніки.


Про це, як передає KВ, йдеться повідомленні Генерального штабу ЗСУ.


Підписуйтесь на “КиївВладу”
“Протягом минулої доби противник завдав 5 ракетних та 23 авіаційних удари, здійснив понад 100 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. Від цієї злочинної діяльності постраждали райони більш як 45 населених пунктів. Серед них – Словʼянськ і Сіверськ Донецької області, Запоріжжя та Новоолександрівка на Херсонщині”, – йдеться в повідомленні.
Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Подписаться

Зазначається, що на Волинському та Поліському напрямках обстановка без суттєвих змін. Продовжується перекидання окремих підрозділів рф на територію білорусі. 26 жовтня відзначено прибуття на залізничну станцію Брест ешелону військової техніки з рф, середних помічені так звані “кадирівці”. Продовжує зберігатися загроза завдання ракетних ударів та задіяння ударних БпЛА з території республіки білорусь.
За даними Генштабу, на інших напрямках ворог здійснював обстріли:
на Сіверському напрямку – з мінометів та ствольної артилерії, в районах населених пунктів Рожковичі, Будки, Мезенівка, Фотовиж та Миропілля Сумської області;
на Слобожанському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії, в районах населених пунктів Тернова, Вовчанськ, Ветеринарне, Вільхуватка, Гатище, Григорівка, Кам’янка, Фиголівка, Дворічна, Стариця, Огірцеве, Стрілеча та Чугунівка;
на Куп’янському та Лиманському напрямках – з артилерії різних типів, у районах населених пунктів Кислівка, Крохмальне, Греківка, Зарічне, Новоєгорівка, Берестове, Невське, Ольгівка, Терни, Торське та Ямполівка;
на Бахмутському напрямку – з танків та всього спектру артилерії, в районах населених пунктів Андріївка, Бахмут, Бахмутське, Білогорівка, Веселе, Званівка, Сіверськ, Зеленопілля, Соледар, Одрадівка, Опитне, Нью-Йорк, Васюківка, Серебрянка та Яковлівка;
на Авдіївському напрямку – з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії в районах населених пунктів Авдіївка, Невельське, Веселе, Водяне, Мар’їнка, Новомихайлівка, Первомайське та Опитне;
на Новопавлівському напрямку – з танків та реактивної артилерії в районах населених пунктів Времівка, Вугледар, Єгорівка, Микільське, Новоукраїнка, Павлівка та Пречистівка.
На Запорізькому напрямку противник завдав вогневого впливу у районах населених пунктів Гуляйполе, Нове, Дорожнянка, Залізничне, Зелений Гай, Темирівка, Ольгівське та Червоне.
На Південнобузькому напрямку вогневого ураження зазнали райони близько 20 населених пунктів вздовж лінії зіткнення. Від ворожих обстрілів з реактивної та ствольної артилерії постраждали населені пункти Нікополь і Вищетарасівка Дніпропетровської області та Гаврилівка на Херсонщині.
Під час проведення заходів так званої “евакуації” з виправної колонії №90 Херсона окупанти вивезли ув’язнених. Територію виправного закладу противник використовує для розміщення особового складу та військової техніки.
У населених пунктах поблизу Херсона ворог здійснює заходи з підготовки до оборони. Відзначено прибуття з міста Грозний до Каланчака близько сотні “росгвардійців”.
На території Нової Каховки російські спецслужби активно прослуховують телефонні розмови цивільного населення.
В населеному пункті Велика Знам’янка Запорізької області противник продовжує розміщувати особовий склад у помешканнях місцевих жителів.
Авіація Сил оборони протягом доби завдала по ворогу 32 удари. Із них 23 – по районах зосередження озброєння та військової техніки, 3 – по взводних опорних пунктах, а також 6 – по позиціях протиповітряної оборони противника. Воїни української протиповітряної оборони збили ракету Іскандер-К та 2 ворожі БпЛА “Орлан -10”.
Підрозділи ракетних військ і артилерії за поточну добу уразили 6 районів зосередження озброєння та військової техніки, 3 склади боєприпасів, 2 засоби протиповітряної оборони та 9 інших важливих військових об’єктів противника.
Нагадаємо, станом на ранок 29 жовтня ЗСУ знищили вже близько 70250 окупантів. На нашій землі залишилось 2659 танків, 5401 бойова броньована машина, 252 гелікоптери та 273 літаки.


Читайте: Відбувся черговий обмін полоненими, додому повернулись 52 захисники


Фото: Генштаб ЗСУ


КиївВлада
Олександр Попов

0 комментариев