Последние новости

11:00
У Києві почали вимикати опалення
17:00
Кличко заявив, що опалювальний сезон в Києві завершено
08:46
Через борги енергетики можуть відключити електропостачання в двох житлових будинках на проспекті Валерія Лобановського, - КМДА
16:45
Шахраї, що вдавали з себе військових, обдурили волонтерів на мільйони гривень
15:00
Опалювальний сезон в Україні завершиться достроково
08:45
Інженерними підрозділами ЗСУ з початку року знешкоджено понад 7,5 тис. вибухонебезпечних предметів
19:45
У столиці цього тижня заплановані продуктові сільськогосподарські ярмарки (локації)
18:43
Зеленський зустрівся із членом Сенату Конгресу США Гремом
12:44
БЕБ вилучило з незаконного обігу сигарети вартістю більше 5 млн гривень
08:44
Повітряні Сили знищили в ніч на 18 березня 17 з 22 “шахедів”
17:02
У Києві до кінця квітня трамваї маршруту № 5 курсуватимуть зі змінами (схема)
16:25
100 Волинська бригада ТрО запрошує на службу в підрозділах бригади
12:02
У Дарницькому районі столиці 17 березня може бути гучно, працюють військові
08:22
Юрій Ігнат залишає посаду речника Повітряних Сил ЗСУ
17:01
Два десятки собак столичних кінологів пройшли тестування з пошуку зброї та вибухівки (фото, відео)
16:04
На Сумщині евакуюють дітей з прикордонних громад (фото, відео)
10:01
Сили оборони за добу знищили 1160 окупантів та 45 одиниць бронетехніки,- Генштаб ЗСУ
19:45
Уряд офіційно визначив розташування для Національного військового меморіального кладовища на Київщині
19:23
“Київтеплоенерго” вкладе 72, 2 млн гривень в оновлення ТЕЦ-5
16:44
У столиці судитимуть жінку, яка під приводом знижок в мережі будівельно-господарських магазинів ошукала постраждалих від війни громадян
12:45
“Укрзалізниця” презентувала медичний евакуаційний поїзд
08:45
Руслан Кравченко: оперативні служби продовжують роботу щодо фіксації наслідків нічної атаки ворога
18:42
Протягом доби зафіксовано 68 бойових зіткнень, - Генштаб ЗСУ
16:44
На Київщині викрито чорних зброярів, які продавали криміналітету “трофейну” російську зброю та вибухівку (фото)
08:46
Окупанти зранку завдали ракетного удару по Харкову
19:45
У застосунку “Київ Цифровий” додали розклад руху фунікулера та мапу виходів з метро
18:44
Інспектора Київського СІЗО викрили на постачанні канабіса арештантам
13:00
Сергій Попко розповів про оборону Києва
15:00
Бахматов каже, що в Києві не виконують план з мобілізації в армію
11:00
В Україні зростає кількість випадків сказу серед тварин через обмеження під час війни
Больше новостей

Київрада відмовила підприємству Вагіфа Алієва у продажі землі біля Льодового стадіону

Новости Киева
437
0
Столична міськрада відмовила ПП “Альтернатива-Плюс” (входить до орбіти впливу засновника групи Mandarin Plaza Group Вагіфа Алієва) у продажу земельної ділянки на просп. Академіка Глушкова, 5. Цей земельний актив примітний тим, що знаходиться впритул до Льодового стадіону, на території якого Алієв має намір збудувати найбільший торгово-розважальний центр (ТРЦ) в Україні. Вочевидь, вказане підприємство просто “передумало” здійснювати приватизацію, адже три роки тому Київрада погодила “Альтернативі-Плюс” продовження терміну дії оренди даної землі ще на 5 років.

Столична міськрада відмовила ПП “Альтернатива-Плюс” (входить до орбіти впливу засновника групи Mandarin Plaza Group Вагіфа Алієва) у продажу земельної ділянки на просп. Академіка Глушкова, 5. Цей земельний актив примітний тим, що знаходиться впритул до Льодового стадіону, на території якого Алієв має намір збудувати найбільший торгово-розважальний центр (ТРЦ) в Україні. Вочевидь, вказане підприємство просто “передумало” здійснювати приватизацію, адже три роки тому Київрада погодила “Альтернативі-Плюс” продовження терміну дії оренди даної землі ще на 5 років.


Як стало відомо, 24 листопада 2022 року столична міськрада відмовила ПП “Альтернатива-Плюс” у продажу земельної ділянки на просп. Академіка Глушкова, 5 у Голосіївському районі Києва.


Відповідний проєкт рішення №08/231-3938/ПР від 20 грудня 2019 року в сесійній залі Київради підтримали 65 депутатів. Суб'єктами подачі цього документа виступили заступник голови Київської міськдержадміністрації (КМДА) і Департамент земельних ресурсів КМДА.


Підписуйтесь на “КиївВладу” Мова йде про ділянку площею 1,18 га з цільовим призначенням “для будівництва, експлуатації та обслуговування готельно-офісно-торговельного комплексу з об’єктами обслуговування та вбудованою підземною автостоянкою” (кадастровий номер - 8000000000:79:392:0053). Цю землю ПП “Альтернатива-Плюс” орендує у столичної громади на підставі договору оренди, укладеного з Київрадою ще 24 травня 2007 року.


Як зазначено в затвердженому проєкті рішення, у жовтні 2007 року вказане підприємство звернулося до столичної влади із клопотанням щодо продажу земельної ділянки, після чого – сплатило авансовий платіж за приватизацію у розмірі 4,5 млн гривень (15% від грошової оцінки вартості ділянки). Втім, рішення щодо продажу так і не було прийнято.


У затвердженому Київрадою документі не повідомляється, чому це сталося, але уточнюється що погодження відмови пов'язане з необхідністю “дотримання земельного та містобудівного законодавства України”. Вочевидь, за такими формулюваннями “захована” справжня причина – наймовірніше, у ПП “Альтернатива-Плюс” просто відмовилися від планів викупити цю ділянку та вирішили повернути собі авансовий платіж – така умова передбачена рішенням про відмову. Про це, наприклад, свідчить той факт, що незадовго до реєстрації цього проєкту рішення, 12 грудня 2019 року, Київрада поновила термін дії оренди даної землі ще на 5 років.
Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Подписаться



Нагадаємо, ПП “Альтернатива-Плюс” разом з ТОВ “Укрсоцбудінвест” мають плани побудувати на цій та двох суміжних ділянках загальною площею майже 2 га (знаходяться в оренді в “Укрсоцбудінвеста”) багатофункціональний комплекс з приміщенням конгрес-холу, прес-центру, медіа-центру та паркінгом. Ще у квітні 2020 року Департамент містобудування та архітектури КМДА видав цим компаніями (входять до орбіти впливу засновника групи Mandarin Plaza Group, бізнесмена азербайджанського походження Вагіфа Алієва) містобудівні умови та обмеження на проєктування такого будівництва.


Читайте: ДПТ для ТРЦ: компания Вагифа Алиева отстаивает право строить возле “Ледового стадиона”


Всі три вказані ділянки знаходяться поруч із Льодовим стадіоном на проспекті Академіка Глушкова, 9 – тим самим об'єктом, який столична влада у 2010 році продала ТОВ “Укрсоцбудінвест” із зобов'язанням добудови і який займає територію 16,92 га. На його місці, як повідомляв у 2021 році сам Вагіф Алієв, планується будівництво найбільшого в Україні торгово-розважального центру (ТРЦ) – "Hippodrome Mall" ("Ипподром Мол", раніше також фігурувала назва “Южный”). При цьому, у 2020 році КВ припускала, що даний ТРЦ буде займати і згадані вище ділянки.


Втім, за останні роки “Укрсоцбудінвест” фактично нічого не зробив для реалізації даного проєкту, через що будівлі Льодового стадіону руйнуються. Це стало однією з причин критики з боку Міністерства молоді та спорту України, яке в судовому порядку намагалося “вигнати” цю компанію з території Льодового стадіону, щоб потім побудувати на ній криту спортивну будівлю навчально-тренувальної бази з прибудованою насосною станцією. Проте чиновники так не змогли довести служителям Феміди обґрунтованість своїх претензій.


Читайте: Минспорта против Киевсовета: суды решают судьбу застройки Ледового стадиона компанией Вагифа Алиева


Департамент земельних ресурсів КМДА з 29 червня 2021 року очолює Валентина Пелих (виконувала обов'язки керівника цієї структури з 2 квітня 2021 року). З 27 липня 2018 року по 1 квітня 2021 року, цим департаментом керував Петро Оленич, який з 2 квітня 2021 року обіймає посаду заступника голови КМДА та курує в Києві земельні та містобудівні питання.


Фото: “Гугл – Перегляд вулиць”
КиївВлада
Іван Кулик

0 комментариев