Последние новости

11:00
У столиці не буде відкриття пляжного сезону
17:00
У Києві поліція отримала понад 5 тисяч звернень від ТЦК щодо пошуку ухилянтів
11:00
У Києві почали вимикати опалення
17:00
Кличко заявив, що опалювальний сезон в Києві завершено
08:46
Через борги енергетики можуть відключити електропостачання в двох житлових будинках на проспекті Валерія Лобановського, - КМДА
16:45
Шахраї, що вдавали з себе військових, обдурили волонтерів на мільйони гривень
15:00
Опалювальний сезон в Україні завершиться достроково
08:45
Інженерними підрозділами ЗСУ з початку року знешкоджено понад 7,5 тис. вибухонебезпечних предметів
19:45
У столиці цього тижня заплановані продуктові сільськогосподарські ярмарки (локації)
18:43
Зеленський зустрівся із членом Сенату Конгресу США Гремом
12:44
БЕБ вилучило з незаконного обігу сигарети вартістю більше 5 млн гривень
08:44
Повітряні Сили знищили в ніч на 18 березня 17 з 22 “шахедів”
17:02
У Києві до кінця квітня трамваї маршруту № 5 курсуватимуть зі змінами (схема)
16:25
100 Волинська бригада ТрО запрошує на службу в підрозділах бригади
12:02
У Дарницькому районі столиці 17 березня може бути гучно, працюють військові
08:22
Юрій Ігнат залишає посаду речника Повітряних Сил ЗСУ
17:01
Два десятки собак столичних кінологів пройшли тестування з пошуку зброї та вибухівки (фото, відео)
16:04
На Сумщині евакуюють дітей з прикордонних громад (фото, відео)
10:01
Сили оборони за добу знищили 1160 окупантів та 45 одиниць бронетехніки,- Генштаб ЗСУ
19:45
Уряд офіційно визначив розташування для Національного військового меморіального кладовища на Київщині
19:23
“Київтеплоенерго” вкладе 72, 2 млн гривень в оновлення ТЕЦ-5
16:44
У столиці судитимуть жінку, яка під приводом знижок в мережі будівельно-господарських магазинів ошукала постраждалих від війни громадян
12:45
“Укрзалізниця” презентувала медичний евакуаційний поїзд
08:45
Руслан Кравченко: оперативні служби продовжують роботу щодо фіксації наслідків нічної атаки ворога
18:42
Протягом доби зафіксовано 68 бойових зіткнень, - Генштаб ЗСУ
16:44
На Київщині викрито чорних зброярів, які продавали криміналітету “трофейну” російську зброю та вибухівку (фото)
08:46
Окупанти зранку завдали ракетного удару по Харкову
19:45
У застосунку “Київ Цифровий” додали розклад руху фунікулера та мапу виходів з метро
18:44
Інспектора Київського СІЗО викрили на постачанні канабіса арештантам
13:00
Сергій Попко розповів про оборону Києва
Больше новостей

Спікер Ради Стефанчук не хоче позбавляти мандатів парламентарів від “ОПЗЖ”

Новости Киева
676
0
Спікер Верховної Ради (ВР) Руслан Стефанчук (на фото по центру) не бажає виносити на голосування в сесійну залу будь-які ініціативи та законопроєкти стосовно позбавлення мандатів парламентарів від “ОПЗЖ”. Зважаючи позицію спікера ВР і голови партії “Слуга народу” Олени Шуляк, яка дуже задоволена голосуваннями “ОПЗЖ”, монобільшість, попри заборону проросійської партії та консолідований суспільний запит на позбавлення посіпак московитів мандатів, за будь-яку ціну хоче зберегти в Раді ексспівголів “ОПЗЖ” Сергія Льовочкіна (на фото ліворуч), Юрія Бойка (на фото праворуч), а також їхніх колег – друзів кремля. Попри це, в Раді триває збір підписів під зверненням до Стефанчука, щоб включити до поточного порядку денного ВР законопроєкти про позбавлення мандатів парламентарів від “ОПЗЖ” і депутатів місцевих рад, обраних від заборонених партій.

Спікер Верховної Ради (ВР) Руслан Стефанчук (на фото по центру) не бажає виносити на голосування в сесійну залу будь-які ініціативи та законопроєкти стосовно позбавлення мандатів парламентарів від “ОПЗЖ”. Зважаючи позицію спікера ВР і голови партії “Слуга народу” Олени Шуляк, яка дуже задоволена голосуваннями “ОПЗЖ”, монобільшість, попри заборону проросійської партії та консолідований суспільний запит на позбавлення посіпак московитів мандатів, за будь-яку ціну хоче зберегти в Раді ексспівголів “ОПЗЖ” Сергія Льовочкіна (на фото ліворуч), Юрія Бойка (на фото праворуч), а також їхніх колег – друзів кремля. Попри це, в Раді триває збір підписів під зверненням до Стефанчука, щоб включити до поточного порядку денного ВР законопроєкти про позбавлення мандатів парламентарів від “ОПЗЖ” і депутатів місцевих рад, обраних від заборонених партій.


Як стало відомо KВ, спікер ВР Руслан Стефанчук відмовив фастівському мажоритарнику Олегу Дунді (91 округ, фракція “Слуга народу”) в проведенні позачергової сесії Ради, щоб розглянути законопроєкти про позбавлення мандатів парламентарів від “ОПЗЖ”, а також депутатів місцевих рад, обраних від заборонених партій. Водночас в Раді триває підпис під зверненням до спікера про включення до поточного порядку денного ВР законопроєктів про позбавлення мандатів парламентарів від "ОПЗЖ" і депутатів місцевих рад, обраних від заборонених партій.


Підписуйтесь на “КиївВладу”


KВ повідомляла, що 21 листопада Олег Дунда надіслав спікеру ВР звернення з проханням дати відповідні доручення щодо виготовлення підписних листів для збору підписів народних депутатів України у кількості 160 осіб з питання скликання позачергового пленарного засідання ВР, на якій мають бути розглянуті проєкт постанови №7694 про дострокове припинення повноважень 42 народних депутатів від “ОПЗЖ”, а також урядового законопроєкту №7476 про автоматичне позбавлення мандатів всіх депутатів місцевих рад, обраних від заборонених партій.


Руслан Стефанчук відповів народному депутату, що не може вдовольнити його прохання. Мовляв, під час воєнного стану проведення позачергової сесії ВР неможливе, бо робота парламент зараз, впродовж сьомої і восьмої сесій, “триває у режимі єдиних пленарних засідань (з перервами під час проведення кожного з них)”.


Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Подписаться



Водночас, в Раді продовжується збір підписів під зверненням до спікера ВР з проханням включити до порядку денного поточної сесії Ради законопроєктів, які позбавляють мандатів парламентарів від “ОПЗЖ” і депутатів місцевих рад, обраних від заборонених партій. Під зверненням підписались 50 парламентарів.


“У зв’язку із нагальною необхідністю остаточного вирішення питання статусу депутатів всіх рівнів за наслідками ухвалення судом про заборону деяких політичних партій, просимо розглянути можливість включення в порядок денний найближчого пленарного засідання ВР наступних законопроєктів: … проєкт постанови ВР №7694, проєкти законів №№7476, 7476-1, 7476-2, 7476-3”, – сказано в зверненні.



Позицію “Слуги народу” з цього приводу озвучив в інтерв’ю “Лівому берегу” Віталій Безгін: “... Конституція, на превеликий жаль, захищає цих парламентарів із проросійських партій. Подобається це чи не подобається, але це факт. Тому всі ініціативи з цього приводу — це креативні способи обійти Конституцію, обмежити повноваження цих народних депутатів”.


Зазначимо, це брехня, яка, ймовірно, спровокована незнанням Конституції. Бо ст. 81 Конституції каже прямо: “... повноваження народного депутата України припиняються достроково у разі: … 6) невходження народного депутата України, обраного від політичної партії (виборчого блоку політичних партій), до складу депутатської фракції цієї політичної партії (виборчого блоку політичних партій) або виходу народного депутата України із складу такої фракції”.


На цій нормі Основного Закону базується проєкт постанови ВР №7694 про позбавлення мандатів 42 нардепів, обраних від “ОПЗЖ”. Ще навесні всі вони вийшли з фракції “ОПЗЖ”, яка припинила своє існування, та створили дві депутатські групи – “Платформа за життя та мир” і “Відновлення України”.


Читайте: Раді пропонують позбавити мандатів 42 нардепів, що раніше входили до фракції “ОПЗЖ”


Урядовий законопроєкт №7476 про позбавлення мандатів депутатів місцевих рад, обраних від заборонених партій, отримано парламентом ще 20 червня. Тільки 16 листопада, після п’яти місяців саботажу, комітет ВР з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування прийняття за основу №7476.


Урядовий законопроєкт передбачає:
однією з підстав дострокового припинення повноважень депутата місцевої ради вважати набрання законної сили рішенням суду про заборону діяльності політичної партії, від якої він висувався та був обраний, а також його входження до депутатської фракції місцевої організації такої політичної партії (у таких випадках заміщення депутата не здійснюється, а відповідний депутатський мандат залишається вакантним);
достроково припиняти повноваження сільської, селищної, міської, районної в місті, обласної ради у разі дострокового припинення повноважень більше ніж половини депутатів від загального складу ради з підстави заборони політичної партії (у таких випадках парламент призначає позачергові вибори ради);
у разі дострокового припинення повноважень більше ніж половини депутатів від загального складу ради у зв’язку із забороною політичної партії, у районах, областях, на територіях територіальних громад, де введено воєнний стан або в районі проведення бойових дій, до проведення першої сесії новообраної ради утворювати військові або військово-цивільні адміністрації.


Три альтернативні законопроєкти комітет рекомендує відхилити. Мова йде про:
№7476-1 – Григорія Мамки, обраного від “ОПЗЖ”;
№7476-2 – Олександра Літвінова (фракція “Слуга народу”);
№7476-3 – Тетяни Плачкової, Дмитра Ісаєнка, Олександра Лукашева, Володимира Мороза, обраних від “ОПЗЖ”, та позафракційного “батьківщинівця” Євгена Яковенка.


Суть цих законопроєктів однакова та неконституційна: якщо депутат, обраний від забороненої партії, виходить з відповідної фракції, то немає жодних підстав для позбавлення його мандату.


Читайте: Профільний комітет Ради підтримав прийняття за основу урядового законопроєкту про позбавлення мандатів депутатів місцевих рад, обраних від заборонених партій


Нагадаємо, 15 вересня суд остаточно заборонив “ОПЗЖ”. Шостого вересня суд остаточно заборонив “Партію Шарія”. Всього в Україні заборонені 12 проросійських партій. Державного зрадника Віктора Медведчука, який намагався втекти з України, було затримано та обміняно на українських полонених, в тому числі – на воїнів “Азову”. Вадим Рабінович втік з України. Сергій Льовочкін, сестра якого Юлія Льовочкіна нещодавно добровільно склала мандат парламентаря, переважно мешкає на своїй віллі під Ніццею. Юрій Бойко – єдиний з колишніх співголів “ОПЗЖ”, який залишився в Україні.


Першого грудня Президент Володимир Зеленський на виконання петиції про позбавлення мандатів нардепів від “ОПЗЖ” звернувся до спікера ВР Руслана Стефанчука “з проханням опрацювати викладені в електронній петиції пропозиції та поінформувати про результати розгляду автора звернення”.


Попри це, голова партії “Слуга народу” Олена Шуляк, яка володіє девелоперським бізнесом, щиро захищає “ОПЗЖ”. Наприклад, 25 вересня в інтерв’ю “НВ” вона сказала, що парламентарі від “ОПЗЖ” в комітеті з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування “... працюють дуже конструктивно, підтримують всі ініціативи монобільшості”.


Більш за те, зі слів Олени Шуляк, яка вчора очолила профільний комітет, завдяки “ОПЗЖ” ініціативи монобільшості здекола підтримують понад 300 народних депутатів.


Читайте: Чому в ВР та місцевих радах досі сидять депутати від “ОПЗЖ”? Треба запитати у очільника “Слуги народу”


З текстової частини інтерв’ю компліментарні заяви на бік “ОПЗЖ” прибрані, але слова Олени Шуляк в повному обсязі збереглись в відео.
Конструктивна співпраця “Слуги народу” та “ОПЗЖ”, яку KВ охрестив будівельним союзом, вчора призвела до прийняття у другому читанні містогвалтівного законопроєкту №5655 Олени Шуляк, який вибудовує монополію Містобудівної палати при Мінрегіоні, знищує контроль над будівництвом і легалізує незаконні забудови, дозволяючи великим забудовникам самостійно контролювати свої об’єкти.



У другому читанні №5655 було прийнято завдяки 20 голосам парламентарів від “ОПЗЖ”, бо законопроєкт набрав усього 228 голосів. Серед тих хто проголосував – секретар профільного комітету, віцепрезидент Конфедерації будівельників України та власник групи девелоперських компаній “Perfect Group” Дмитро Ісаєнко, обраний в Раду від “ОПЗЖ” за т.зв. “квотою Медведчука-Столара”.


Петиція на сайті Президента України про накладання вето на містогвалтівний законопроєкт №5655 вчора за шість годин набрала необхідні 25 тис. голосів, і кількість підписів неухильно збільшується. Тепер від Президента Володимира Зеленського залежить, чи ветує він злочинний №5655 і чи вплине на власну партію, щоб вона врешті позбавила мандатів нардепів від “ОПЗЖ” і депутатів місцевих рад, обраних від заборонених партій.


Читайте: Петиція про вето на містогвалтівний законопроект №5655 набрала 25 тисяч підписів
Фото: колаж KВКиївВлада
Антон Подлуцький

0 комментариев