Последние новости

11:00
У Києві почали вимикати опалення
17:00
Кличко заявив, що опалювальний сезон в Києві завершено
08:46
Через борги енергетики можуть відключити електропостачання в двох житлових будинках на проспекті Валерія Лобановського, - КМДА
16:45
Шахраї, що вдавали з себе військових, обдурили волонтерів на мільйони гривень
15:00
Опалювальний сезон в Україні завершиться достроково
08:45
Інженерними підрозділами ЗСУ з початку року знешкоджено понад 7,5 тис. вибухонебезпечних предметів
19:45
У столиці цього тижня заплановані продуктові сільськогосподарські ярмарки (локації)
18:43
Зеленський зустрівся із членом Сенату Конгресу США Гремом
12:44
БЕБ вилучило з незаконного обігу сигарети вартістю більше 5 млн гривень
08:44
Повітряні Сили знищили в ніч на 18 березня 17 з 22 “шахедів”
17:02
У Києві до кінця квітня трамваї маршруту № 5 курсуватимуть зі змінами (схема)
16:25
100 Волинська бригада ТрО запрошує на службу в підрозділах бригади
12:02
У Дарницькому районі столиці 17 березня може бути гучно, працюють військові
08:22
Юрій Ігнат залишає посаду речника Повітряних Сил ЗСУ
17:01
Два десятки собак столичних кінологів пройшли тестування з пошуку зброї та вибухівки (фото, відео)
16:04
На Сумщині евакуюють дітей з прикордонних громад (фото, відео)
10:01
Сили оборони за добу знищили 1160 окупантів та 45 одиниць бронетехніки,- Генштаб ЗСУ
19:45
Уряд офіційно визначив розташування для Національного військового меморіального кладовища на Київщині
19:23
“Київтеплоенерго” вкладе 72, 2 млн гривень в оновлення ТЕЦ-5
16:44
У столиці судитимуть жінку, яка під приводом знижок в мережі будівельно-господарських магазинів ошукала постраждалих від війни громадян
12:45
“Укрзалізниця” презентувала медичний евакуаційний поїзд
08:45
Руслан Кравченко: оперативні служби продовжують роботу щодо фіксації наслідків нічної атаки ворога
18:42
Протягом доби зафіксовано 68 бойових зіткнень, - Генштаб ЗСУ
16:44
На Київщині викрито чорних зброярів, які продавали криміналітету “трофейну” російську зброю та вибухівку (фото)
08:46
Окупанти зранку завдали ракетного удару по Харкову
19:45
У застосунку “Київ Цифровий” додали розклад руху фунікулера та мапу виходів з метро
18:44
Інспектора Київського СІЗО викрили на постачанні канабіса арештантам
13:00
Сергій Попко розповів про оборону Києва
15:00
Бахматов каже, що в Києві не виконують план з мобілізації в армію
11:00
В Україні зростає кількість випадків сказу серед тварин через обмеження під час війни
Больше новостей

Рада додала нову вимогу до кандидатів на пост директора НАБУ

Новости Киева
397
0
Верховна Рада (ВР) прийняла закон, яким встановлюється додаткова вимога до кандидатів на зайняття посади директора Національного антикорупційного бюро (НАБУ). А саме, на посаду директора НАБУ не зможе претендувати особа, яка після введення воєнного стану перебувала за межами України сукупно більше 21 дня без “поважних причин”.

Верховна Рада (ВР) прийняла закон, яким встановлюється додаткова вимога до кандидатів на зайняття посади директора Національного антикорупційного бюро (НАБУ). А саме, на посаду директора НАБУ не зможе претендувати особа, яка після введення воєнного стану перебувала за межами України сукупно більше 21 дня без “поважних причин”.


Про це KВ стало відомо з повідомлення народного депутата Ярослава Железняка (фракція “Голос”).
Підписуйтесь на “КиївВладу”
Законопроект №8003 “Про внесення змін до Розділу II Закону України "Про Національне антикорупційне бюро України" щодо встановлення обмежень для призначення директора Національного антикорупційного бюро України у зв’язку із введенням воєнного стану” підтримали 285 народних депутатів.
Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Подписаться



Законопроект встановлює, що на посаду директора НАБУ не може бути призначена особа, яка після введення воєнного стану (24 лютого) перебувала за межами України сукупно більше 21 дня станом на останній день прийому документів від осіб, які претендують на участь у конкурсі.


Проте, в документі вказується, що це обмеження не поширюється на осіб, які перебували більше зазначеного строку за межами України на лікуванні внаслідок поранення, контузії, каліцтва, захворювання, пов’язаних з виконанням обов’язків військової служби, або у відрядженні у зв'язку з виконанням завдань в інтересах національної безпеки і оборони, здійсненням заходів із забезпечення національної безпеки і оборони.


Згідно закону “Про Національне антикорупційне бюро України”, директором бюро може бути громадянин України, який має вищу юридичну освіту, стаж роботи в галузі права не менше десяти років, досвід роботи на керівних посадах в державних органах, установах, організаціях, у тому числі за кордоном, або в міжнародних організаціях не менше п’яти років, володіє державною мовою та здатний за своїми діловими та моральними якостями, освітнім і професійним рівнем, станом здоров’я виконувати відповідні службові обов’язки.


Варто зазначити, що 10 серпня ц.р. народний депутат, голова парламентського комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку і самоврядування Андрій Клочко (фракція “Слуга народу”) зареєстрував законопроект №7654 “Про внесення змін до деяких законів України стосовно уніфікації вимог до керівників окремих державних органів”, яким визначається порядок призначення і звільнення директора НАБУ.


Законопроект Клочка відразу піддався критиці. Так голова Центру протидії корупції Віталій Шабунін заявив, що документ має уніфікувати вимоги до керівництва кількох державних органів, зокрема НАБУ і САП, але є ризик, що він може знищити незалежність антикорупційних органів.


Також своє занепокоєння (стосовно законопроекту) висловили посли країн “Великої сімки”.


Читайте: Законопроєкт про зміну вимог до керівника НАБУ занепокоїв послів G7


За інформацією КВ, Комітет з питань місцевого самоврядування в понеділок, 5 вересня під тиском Офісу президента (ОП) узгодив до прийняття у першому читанні законопроект Клочка.


Але на наступний день, 6 вересня Ярослав Железняк повідомив, що одіозний законопроект №7654 зник з порядку денного: “Скандальный законопроект №7654 про спотворення конкурсу НАБУ зник з порядку денного найближчого пленарного засідання. Думаю і взагалі зникне. Спочатку з’їли, потім героїчно прибрали…говорив же – завжди один і той самий сценарій”.


Сьогодні ж був проголосований інший документ, авторства лідера фракції “Слуга народу” Давида Арахамії, першого заступника голови ВР Олександра Корнієнка, голови парламентського комітету з питань антикорупційної политики Анастасії Радіної та члена цього комітету Олександри Устінової.


Зазначимо, в лютому ц.р. Кабінет міністрів Дениса Шмигаля розпорядженням №148-р затвердив склад комісії з проведення конкурсу на зайняття посади директора НАБУ. 22 серпня 2022 року відбулось перше засідання конкурсної комісії, а друге засідання відбудеться вже в цю пятницу 9 вересня.


Нагадаємо, до квітня 2022 року НАБУ очолював Артем Ситник, який був звільнений у зв'язку з закінченням строку повноважень. На даний момент тимчасово НАБУ очолює Гізо Углава.


Читайте: Кабмин получил право назначать директора НАБУ – Рада приняла закон о статусе НАБУ


Фото: Сайт Верховної Ради
КиївВлада
Павло Башинський

0 комментариев