Міністерство аграрної політики та продовольства заявило, що споживання м'яса українцями в воєнний період залишилось на тому ж рівні, що і довоєнного часу – 52 кг м'яса на рік. Проте серед українців спостерігається переорієнтація на більш дешевші його види.
Міністерство аграрної політики та продовольства заявило, що споживання м'яса українцями в воєнний період залишилось на тому ж рівні, що і довоєнного часу – 52 кг м'яса на рік. Проте серед українців спостерігається переорієнтація на більш дешевші його види.
Про це KВ стало відомо з повідомлення пресслужби Мінагрополітики.
Підписуйтесь на “КиївВладу”
Як зазначається в повідомленні, вчора, 14 вересня, відбувся всеукраїнський м’ясний форум MEAT FORUM-2022, який зібрав учасників ринку – представників великих компаній, які займаються вирощуванням м’яса, переробників, представників ритейлу.
“Під час дискусії учасники проаналізували стан ринку м’яса та м’ясних продуктів в Україні та динаміку довоєнних та післявоєнних продажів. Також обговорили ситуацію на ринку м’яса у поточному році, чинники впливу на цінову політику, тенденції розвитку та трансформації галузі, канали збуту та логістику в умовах війни, а також окреслили проблемні моменти та шляхи їх вирішення”, – йдеться в повідомленні.
Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм
Подписаться
“На сьогодні фонд споживання м’яса й м’ясопродуктів цілком забезпечує потреби внутрішнього ринку й має можливості забезпечувати експортний попит. Це переважно за рахунок м’яса птиці. Споживання на душу населення забезпечується на рівні 52 кг м’яса на одну людину на рік. Цей показник співставний з минулим роком в довоєнний час”, – зазначила заступник директора департаменту аграрного розвитку – начальник управління тваринництва та племінної справи Мінагрополітики Олена Дадус.
Також за словами Дудас, що між видами продукції спостерігається заміщення.
“Більш дорогі види продукції заміщують доступніші. Половина з 2 млн тонн загального фонду споживання м’яса – це птиця, свинина становить 37 відсотків фонду споживання, яловичина – 13 відсотків”, – наголосила Дадус.
В Мінагрополітики відзначили, що Україні переробні підприємства переорієнтовуються – збільшують частку у готовій продукції м’яса птиці, зокрема це стосується м’ясних консервів.
На останок Дудар зазначила, що наразі є кілька завдань для переробної галузі – забезпечити внутрішній ринок, надати населенню України можливість споживати в достатній кількості й за доступною ціною продукцію, в тому числі і м’ясну.
Нагадаємо, за даними офіційної статистики, зростання споживчих цін в Україні в серпні 2022 року прискорилося до 1,1% (з 0,7% у липні ц.р.). На споживчому ринку за рік (з серпня-21 по серпень-22) найбільше подорожчали продукти харчування та безалкогольні напої (зріст 30,7%). З-поміж продуктів харчування самий стрімкий зріст цін – на овочі (112,4%).
Читайте: Інфляція в Україні сягнула майже 24%, найбільше за рік зросли витрати на транспорт і харчі
Фото: Українські національні новиниКиївВлада
Павло Башинський