Последние новости

11:00
У столиці не буде відкриття пляжного сезону
17:00
У Києві поліція отримала понад 5 тисяч звернень від ТЦК щодо пошуку ухилянтів
11:00
У Києві почали вимикати опалення
17:00
Кличко заявив, що опалювальний сезон в Києві завершено
08:46
Через борги енергетики можуть відключити електропостачання в двох житлових будинках на проспекті Валерія Лобановського, - КМДА
16:45
Шахраї, що вдавали з себе військових, обдурили волонтерів на мільйони гривень
15:00
Опалювальний сезон в Україні завершиться достроково
08:45
Інженерними підрозділами ЗСУ з початку року знешкоджено понад 7,5 тис. вибухонебезпечних предметів
19:45
У столиці цього тижня заплановані продуктові сільськогосподарські ярмарки (локації)
18:43
Зеленський зустрівся із членом Сенату Конгресу США Гремом
12:44
БЕБ вилучило з незаконного обігу сигарети вартістю більше 5 млн гривень
08:44
Повітряні Сили знищили в ніч на 18 березня 17 з 22 “шахедів”
17:02
У Києві до кінця квітня трамваї маршруту № 5 курсуватимуть зі змінами (схема)
16:25
100 Волинська бригада ТрО запрошує на службу в підрозділах бригади
12:02
У Дарницькому районі столиці 17 березня може бути гучно, працюють військові
08:22
Юрій Ігнат залишає посаду речника Повітряних Сил ЗСУ
17:01
Два десятки собак столичних кінологів пройшли тестування з пошуку зброї та вибухівки (фото, відео)
16:04
На Сумщині евакуюють дітей з прикордонних громад (фото, відео)
10:01
Сили оборони за добу знищили 1160 окупантів та 45 одиниць бронетехніки,- Генштаб ЗСУ
19:45
Уряд офіційно визначив розташування для Національного військового меморіального кладовища на Київщині
19:23
“Київтеплоенерго” вкладе 72, 2 млн гривень в оновлення ТЕЦ-5
16:44
У столиці судитимуть жінку, яка під приводом знижок в мережі будівельно-господарських магазинів ошукала постраждалих від війни громадян
12:45
“Укрзалізниця” презентувала медичний евакуаційний поїзд
08:45
Руслан Кравченко: оперативні служби продовжують роботу щодо фіксації наслідків нічної атаки ворога
18:42
Протягом доби зафіксовано 68 бойових зіткнень, - Генштаб ЗСУ
16:44
На Київщині викрито чорних зброярів, які продавали криміналітету “трофейну” російську зброю та вибухівку (фото)
08:46
Окупанти зранку завдали ракетного удару по Харкову
19:45
У застосунку “Київ Цифровий” додали розклад руху фунікулера та мапу виходів з метро
18:44
Інспектора Київського СІЗО викрили на постачанні канабіса арештантам
13:00
Сергій Попко розповів про оборону Києва
Больше новостей

Мер Фастова звинуватив депутатів у шантажі

Новости Киева
311
0
Фастівська громада ризикує залишитися без міжнародної підтримки та фінансування капітального ремонту Фастівської лікарні вартістю в понад 400 млн гривень. Вже вдруге відсутність кворуму призвела до неможливості ухвалення рішення для початку цих робіт. Міський голова Фастова звинуватив депутатів у "шантажі". У той же час обласний депутат від ЄС Олександр Волинець порадив меру навчатися “домовлятися” із депутатами.

Фастівська громада ризикує залишитися без міжнародної підтримки та фінансування капітального ремонту Фастівської лікарні вартістю в понад 400 млн гривень. Вже вдруге відсутність кворуму призвела до неможливості ухвалення рішення для початку цих робіт. Міський голова Фастова звинуватив депутатів у "шантажі". У той же час обласний депутат від ЄС Олександр Волинець порадив меру навчатися “домовлятися” із депутатами.


Про це KВ дізналася із повідомлення голови Фастівської міської ради Михайла Нетяжука (партія Національного егоїзму) у Facebook.

Підписуйтесь на “КиївВладу” Як розповів мер Фастова, 16 та 18 листопада під час засідання сесії депутати мали розглянути низку питань. Мова йде про початок реалізації проєктів реконструкції каналізаційно-очисних споруд місцевого водоканалу і капремонту головного корпусу лікарні, про прийняття в експлуатацію безоплатно одержаних громадою шкільного автобусу, дизель-генераторів, техніки для вивезення сміття, медобладнання. А також питання, щоб посприяли збільшенню місткості укриття для вихованців ліцею №1 та завершення проєктування будівництва укриття для Борівського ліцею тощо.


“Однак, через відсутність кворуму, двічі засідання не відбулися, а відповідні рішення залишаються не ухваленими. Про те, що це своєрідний “шантаж” міського голови депутатами, стало зрозуміло з виступу депутата облради Олександра Волинця, який неформально курує фракцію “Європейської Солідарності” в міськраді та спеціально прибув на засідання, що не відбулося. На його думку, перед винесенням питань на сесію міський голова повинен, спочатку “домовитися” з депутатами”, – повідомив Нетяжук.


І додав, що у разі відсутності таких “домовленостей”, депутати мають намір просто не відвідувати засідання ради.


“Набір технологій, що застосовуються при цьому для маніпуляцій громадською думкою яскраво видно на прикладі капремонту лікарні: “Кошти розікрадуть!”, “Віддати гроші на ЗСУ!”, “Ми не довіряємо владі!”, “Передати в іншу громаду!” Але фастівчани розуміють, що цей ремонт, який передбачає приведення до європейських стандартів умов в операційній, хірургічному, травматологічному, пологовому, гінекологічному відділеннях та реанімації, облаштування протирадіаційного укриття і закупівлю відповідного обладнання, надзвичайно потрібен і Фастівській громаді, і Київській області”, – йдеться у дописі.


Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Подписаться

За словами Нетяжука, право на капремонт громада здобула командою працівників виконкому та лікарні з-поміж проєктів інших громад за результатами відбору фахівцями Мінрегіону, ПРООН, МОЗ, Мінфіну та Європейського Інвестиційного Банку (ЄІБ).


Крім того, тендерні процедури і укладання договорів проводитимуться під погодженням Мінінфраструктури та ЄІБ. Та і сам виконком не одержуватиме кошти – вони зберігатиметься на спецрахунку у державному “Укрексімбанку”, і перераховуватимуться за вказівкою Мінфіну після перевірки якості робіт ПРООН, Мінінфраструктури і ЄІБ. А міжнародна аудиторська компанія, відібрана ЄІБ, щороку здійснюватиме аудит використання коштів.


І зауважив, що громада не може передати кошти на інші напрямки або проєкти, оскільки проєкт включено до міжнародного фонду відновлення України, і його фінансування має виключно цільовий характер.


“Кошти для Фастівської громади є безповоротними, тобто їх повертати не потрібно. Загальна сума робіт, які будуть зроблені за кошти ЄІБ за обома проектами (реконструкція КОС і капремонт БЛІЛ) понад 400 млн гривень. При тому, що загальна сума УСІХ податкових надходжень бюджету громади за 2023 рік буде трохи більше 500 млн гривень. Отже, для успішної реалізації цього проєкту та можливості бути відібраною для співпраці в майбутньому громада має бути прозорою, відкритою, підзвітною та зрозумілою міжнародним партнерам та донорам”, – роз’яснив очільник.


Мер Фастова зауважив, що громада ще має можливість не упустити шанс такої співпраці і закликав виборців громади “донести депутатам”, які не прийшли на обидва засідання і “не перебувають на передовій, що Україна змінилася”.


“Потрібно жити не за “домовленостями”, а за принципами. І основним з цих принципів має бути – служіння Українському народу і служіння громаді. Впевнений, що й цього разу депутати зможуть скинути ярмо “партійних кураторів” та працювати задля Фастова та громади [...] Якщо ж раптом хтось в той час, коли в Україні йдуть запеклі бої за незалежність, захоче “домовлятися” про, наприклад, рейдерське захоплення “Вечірнього ринку”, бажання в незаконний спосіб без аукціону отримати земельні ділянки, відкрити літній майданчик біля пам’ятника Захисникам України, ухилення від сплати податків чи платежів до бюджету або щось подібне, відповідну інформацію буде надано громаді та правоохоронним органам”, – впевнений депутат.


У своєму дописі мер назвав 19 депутатів, які “профілонили” такі важливі для громади сесійні засідання. Мова йде про п’ятьох депутатів від “Європейської солідарності” – Андрія Абрамова, Олександра Бойка, Станіслава Онищука, Яну Хрустальову та Андрія Яременка та п’ятьох “Батьківщини” – Юрія Балашева, Сергія Барановського, Сергія Воронова, Віктора Грека і Сергія Павловського. Також у цій кагорті і сім депутатів від “Слуги народа”. Це – Віктор Герасимчука та Тетяна Герасимчук, Віталій Зубко, Віталій Кушнір, Вадим Оберемок, Ольга Пурдик, Олена Смольницька. Та ще по одному депутату від “Партії національного егоїзму” Наталія Єриш та “За Майбутнє” – Ігор Собко.


Всього рада громади складається із 38 депутатів.


Нагадаємо, що Фастівська міська громада має намір подати судовий позов проти видання "Слідство. Інфо". Видання оприлюднило інформацію, що розслідування ЗМІ стало на заваді проведення радою закупівлі п’яти несертифікованих антидронових рушниць “Спис компакт М” на понад 2 млн гривень. За словами мера, опублікована інформація не відповідає дійсності, оскільки процедура закупівлі ще триває і відповідно до процедури, пропозиція учасник, до якого і виникли питання, був відхилений ще до моменту публікації матеріалу. Громада сприймає цю ситуацію як можливий тиск на тендерний комітет чи спробу завадити подальшим закупівлям.


Читайте: Фастівська громада спростовує заяву про можливість закупівлі несертифікованих антидронових рушниць, – Нетяжук
Фото: FacebookКиївВлада

Інна Міхно

0 комментариев