Последние новости

11:00
У Києві почали вимикати опалення
17:00
Кличко заявив, що опалювальний сезон в Києві завершено
08:46
Через борги енергетики можуть відключити електропостачання в двох житлових будинках на проспекті Валерія Лобановського, - КМДА
16:45
Шахраї, що вдавали з себе військових, обдурили волонтерів на мільйони гривень
15:00
Опалювальний сезон в Україні завершиться достроково
08:45
Інженерними підрозділами ЗСУ з початку року знешкоджено понад 7,5 тис. вибухонебезпечних предметів
19:45
У столиці цього тижня заплановані продуктові сільськогосподарські ярмарки (локації)
18:43
Зеленський зустрівся із членом Сенату Конгресу США Гремом
12:44
БЕБ вилучило з незаконного обігу сигарети вартістю більше 5 млн гривень
08:44
Повітряні Сили знищили в ніч на 18 березня 17 з 22 “шахедів”
17:02
У Києві до кінця квітня трамваї маршруту № 5 курсуватимуть зі змінами (схема)
16:25
100 Волинська бригада ТрО запрошує на службу в підрозділах бригади
12:02
У Дарницькому районі столиці 17 березня може бути гучно, працюють військові
08:22
Юрій Ігнат залишає посаду речника Повітряних Сил ЗСУ
17:01
Два десятки собак столичних кінологів пройшли тестування з пошуку зброї та вибухівки (фото, відео)
16:04
На Сумщині евакуюють дітей з прикордонних громад (фото, відео)
10:01
Сили оборони за добу знищили 1160 окупантів та 45 одиниць бронетехніки,- Генштаб ЗСУ
19:45
Уряд офіційно визначив розташування для Національного військового меморіального кладовища на Київщині
19:23
“Київтеплоенерго” вкладе 72, 2 млн гривень в оновлення ТЕЦ-5
16:44
У столиці судитимуть жінку, яка під приводом знижок в мережі будівельно-господарських магазинів ошукала постраждалих від війни громадян
12:45
“Укрзалізниця” презентувала медичний евакуаційний поїзд
08:45
Руслан Кравченко: оперативні служби продовжують роботу щодо фіксації наслідків нічної атаки ворога
18:42
Протягом доби зафіксовано 68 бойових зіткнень, - Генштаб ЗСУ
16:44
На Київщині викрито чорних зброярів, які продавали криміналітету “трофейну” російську зброю та вибухівку (фото)
08:46
Окупанти зранку завдали ракетного удару по Харкову
19:45
У застосунку “Київ Цифровий” додали розклад руху фунікулера та мапу виходів з метро
18:44
Інспектора Київського СІЗО викрили на постачанні канабіса арештантам
13:00
Сергій Попко розповів про оборону Києва
15:00
Бахматов каже, що в Києві не виконують план з мобілізації в армію
11:00
В Україні зростає кількість випадків сказу серед тварин через обмеження під час війни
Больше новостей

Влада столичного регіону обіцяла медикам розібратися з фінансуванням та НСЗУ

Новости Киева
202
0
Три дні поспіль у столичному регіоні тривали консультації медиків та керівництва Київської обласної ради (КОР) і департаменту охорони здоров’я. Депутати КОР пообіцяли максимально сприяти вирішенню проблем медичної галузі Київщини та з питаннями, що виникають у лікарень з фінансуванням НСЗУ.



Три дні поспіль у столичному регіоні тривали консультації медиків та керівництва Київської обласної ради (КОР) і департаменту охорони здоров’я. Депутати КОР пообіцяли максимально сприяти вирішенню проблем медичної галузі Київщини та з питаннями, що виникають у лікарень з фінансуванням НСЗУ.


Про це KV стало відомо з публікації на сайті Київської обласної ради.Подписывайтесь на новости “КиевVласть”


“Ремонт приміщень у лікарнях та диспансерах, відсутність необхідного обладнання, автопарків для автомобілів екстреної медичної допомоги, покращення умов праці у пунктах базування бригад екстреної (більшість приміщень орендовані, тому ремонтні роботи Служба провести немає можливості), укомплектування протипожежними засобами та раціями для зв’язку, дефіцит кадрів та вирішення подальшої долі дитячих санаторіїв, – саме ці питання обговорили у третій день заслуховувань керівництво Київської обласної ради та департаменту охорони здоров’я КОДА, голови постійних комісій, обласні депутати з генеральними директорами КНП КОР”, – йдеться у повідомленні.


Зазначається, що до консультацій з керівництвом столичного регіону були залучені керівники провідних медзакладів Київщини, зокрема: КНП КОР “Київський обласний центр екстреної медичної допомоги та медицини катастроф”, “Київський обласний центр громадського здоров’я”, “Київський обласний дитячий санаторій “Поляна”, “Київська обласна туберкульозна лікарня №2”, “Київський обласний дитячий санаторій”, “Київський обласний шкірно-венерологічний диспансер”, “Київський обласний фтизіатричний центр”.
Подписывайтесь на новости “КиевVласть” в Телеграм

Подписаться



“Десятки років лікарні не отримували достатнього фінансування. Тому вони мають багато проблем, які неможливо вирішити навіть за один рік. Ми зібрали керівників комунальних обласних медичних некомерційних підприємств, щоб зрозуміти, як саме ми зможемо допомогти лікарням стати самоокупними та конкурентоспроможними, на що насамперед спрямувати ресурси. За ці три дні отримали багато інформації, яку тепер маємо проаналізувати і рухатись у напрямку вирішення проблем наших медичних закладів”, – підсумовує заслуховування голова Київської обласної ради Наталія Гунько.




Перший заступник голови Київської обласної ради Ярослав Добрянський назвав кінцевою метою заслуховувань очільників медзакладів можливість у подальшому вийти на самоокупність.


Тому, Київська обласна рада максимально сприятиме у вирішенні проблем медзакладів, у тому числі, й що стосується взаємозв’язку з НСЗУ.
“Необхідність нашої зустрічі пов’язана, у першу чергу, в детальному аналізі фінансової спроможності медзакладів в рамках підписаних угод з НСЗУ, наскільки вони перекривають потреби установ, самоокупності і самоутримання. Та яке ще необхідне обладнання для підписання додаткових пакетів з надання медичних послуг, щоб заклади вийшли на самоокупність”, – зазначає Добрянський.




Заступник голови Київської обласної ради Тетяна Семенова наголосила, що отримавши інформацію від керівників обласних спеціалізованих закладів охорони здоров’я, після подальшого детального аналізу фінансових питань, потреб у сучасному обладнанні, ремонтах приміщень, треба буде визначити дієві кроки підтримки КНП.



“Як виявилося проблеми у багатьох медичних закладах не тільки у відсутності нового дороговартісного обладнання. Питання недофінансування за пролікованих пацієнтів, буде одним з головних до Національної служби здоров’я України. Треба, також плідно попрацювати і з громадами та в комісіях облради. Це стосується і ремонтів пунктів чергування бригад екстреної медичної допомоги, забезпечення їх протипожежними засобами. Треба налагодити інформативну співпрацю, бо не завжди жителі громад, як ми почули, вчасно потрапляють до обласних закладів. Потрібно і людям розповідати про можливості отримання медичної допомоги і не щоразу необхідну допомогу можуть надати лікарні первинного чи вторинного рівня, бо потребується допомога фахівців третинного рівня”, – розповідає Тетяна Семенова.


Зазначається, що тепер профільна комісія облради опрацює, виокремить нагальні питання, прорахує потреби всіх лікарень і визначить пріоритетні напрямки фінансування, потреби в медичному обладнанні. Адже заслуховування керівників медзакладів керівництвом Київської обласної ради і було заплановане, аби у подальшому були створені необхідні умови, щоб кожен житель області мав можливість отримувати якісну і вчасну медичну допомогу, а лікарі мали гідне робоче місце. Що ж стосується долі дитячих санаторіїв, які не змогли заключити угоди з НСЗУ, бо вони для них не передбачені, учасники заслуховувань визначатимуть згодом. А для початку на наступному тижні відвідають санаторії, щоб оцінити стан справ.






Нагадаємо, що у ході чергового четвертого засідання Київоблради депутати від "За Майбутнє" підняли проблему безконтрольного вирубування лісів на Київщині. Крім того, працівникам держпідприємства "Кіевоблагролес" майже рік не виплачується заробітна плата. На думку фракції, вирішить ситуацію, що склалася лише передача лісів на баланс місцевого самоврядування або передача підприємства під контроль облради.


Читайте: Партия “За Майбутнє” требует передать ГП “Киевоблагролес” в управление общинам


Фото: сайт КОР
КиевVласть
Вероника Злацкая

0 комментариев