Последние новости

11:00
У столиці не буде відкриття пляжного сезону
17:00
У Києві поліція отримала понад 5 тисяч звернень від ТЦК щодо пошуку ухилянтів
11:00
У Києві почали вимикати опалення
17:00
Кличко заявив, що опалювальний сезон в Києві завершено
08:46
Через борги енергетики можуть відключити електропостачання в двох житлових будинках на проспекті Валерія Лобановського, - КМДА
16:45
Шахраї, що вдавали з себе військових, обдурили волонтерів на мільйони гривень
15:00
Опалювальний сезон в Україні завершиться достроково
08:45
Інженерними підрозділами ЗСУ з початку року знешкоджено понад 7,5 тис. вибухонебезпечних предметів
19:45
У столиці цього тижня заплановані продуктові сільськогосподарські ярмарки (локації)
18:43
Зеленський зустрівся із членом Сенату Конгресу США Гремом
12:44
БЕБ вилучило з незаконного обігу сигарети вартістю більше 5 млн гривень
08:44
Повітряні Сили знищили в ніч на 18 березня 17 з 22 “шахедів”
17:02
У Києві до кінця квітня трамваї маршруту № 5 курсуватимуть зі змінами (схема)
16:25
100 Волинська бригада ТрО запрошує на службу в підрозділах бригади
12:02
У Дарницькому районі столиці 17 березня може бути гучно, працюють військові
08:22
Юрій Ігнат залишає посаду речника Повітряних Сил ЗСУ
17:01
Два десятки собак столичних кінологів пройшли тестування з пошуку зброї та вибухівки (фото, відео)
16:04
На Сумщині евакуюють дітей з прикордонних громад (фото, відео)
10:01
Сили оборони за добу знищили 1160 окупантів та 45 одиниць бронетехніки,- Генштаб ЗСУ
19:45
Уряд офіційно визначив розташування для Національного військового меморіального кладовища на Київщині
19:23
“Київтеплоенерго” вкладе 72, 2 млн гривень в оновлення ТЕЦ-5
16:44
У столиці судитимуть жінку, яка під приводом знижок в мережі будівельно-господарських магазинів ошукала постраждалих від війни громадян
12:45
“Укрзалізниця” презентувала медичний евакуаційний поїзд
08:45
Руслан Кравченко: оперативні служби продовжують роботу щодо фіксації наслідків нічної атаки ворога
18:42
Протягом доби зафіксовано 68 бойових зіткнень, - Генштаб ЗСУ
16:44
На Київщині викрито чорних зброярів, які продавали криміналітету “трофейну” російську зброю та вибухівку (фото)
08:46
Окупанти зранку завдали ракетного удару по Харкову
19:45
У застосунку “Київ Цифровий” додали розклад руху фунікулера та мапу виходів з метро
18:44
Інспектора Київського СІЗО викрили на постачанні канабіса арештантам
13:00
Сергій Попко розповів про оборону Києва
Больше новостей

Офіс Президента блокує петицію про зняття Олени Шуляк з голови партії “Слуга народу” та голови містобудівного комітету ВР

Новости Киева
359
0
Офіс Президента (ОП) блокує петицію із закликом до Президента Володимира Зеленського зняти лобістку великих забудовників Олену Шуляк (на колажі внизу ліворуч) з посади голови партії “Слуга народу”, з посади голови комітету Верховної Ради (ВР) з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, а також позбавити її мандату народного депутата. Це не вперше, коли ОП блокує петиції стосовно звільнення осіб з оточення Президента, які довели своєю поведінкою негідність займати будь-які посади.

Офіс Президента (ОП) блокує петицію із закликом до Президента Володимира Зеленського зняти лобістку великих забудовників Олену Шуляк (на колажі внизу ліворуч) з посади голови партії “Слуга народу”, з посади голови комітету Верховної Ради (ВР) з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, а також позбавити її мандату народного депутата. Це не вперше, коли ОП блокує петиції стосовно звільнення осіб з оточення Президента, які довели своєю поведінкою негідність займати будь-які посади.


Про це KВ стало відомо з допису на Facebook-сторінці партії “Народовладдя”.


Підписуйтесь на “КиївВладу”


“Минуло понад три тижні як прислужниця злобудовної мафії – голова правлячої партії Олена Шуляк без попередження прийшла в київський госпіталь до важкопораненого бійця ЗСУ – співзасновника нашої партії “Народовладдя” Олег Симороз, який втратив дві ноги на Донбасі, щоб виясняти з ним стосунки, пояснювати йому, що він "не правий", і навіть натякати на те, що захисник взяв у когось гроші аби написати свій резонансний допис проти її злочинної, антинародної "реформи" містобудівного законодавства, яку вона проштовхує в інтересах великих злобудовників (законопроєкт №5655). Все це було зафіксовано на відео й ця подія сильно сколихнула суспільство. Тисячі українців почали закликати Президента позбутися цієї глибоко аморальної та відверто злодійської особистості. Проте жодної реакції не було”, – сказано в дописі “Народовладдя”.


Читайте: Лідерка “Слуги народу” Шуляк увірвалася в шпиталь до пораненого на війні київського активіста із звинуваченнями через містогвалтівний законопроєкт №5655


Позавчора лідер партії “Народовладдя” Юрій Левченко спробував зареєструвати петицію до Президента Володимира Зеленського, в якій попросив главу держави:
публічно звернутися до членів партії “Слуга народу” із закликом зняти Олену Шуляк із посади голови партії;
публічно звернутися до парламентської фракції партії “Слуга народу” із закликом зняти Олену Шуляк із посади заступника голови фракції, а також із посади голови комітету ВР з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування;
публічно звернутися до самої Олени Шуляк із закликом скласти депутатський мандат.


“Проте вчора прийшла відповідь, що "ініційована петиція Президентові України не відповідає встановленим вимогам, відтак її оприлюднення не здійснюється". Яким саме вимогам нібито не відповідає наша петиція, вказано не було”, – сказано в дописі.



”Очевидно, що керівник ОП Андрій Єрмак (саме його підлеглі не пропустили цю петицію), який дуже тісно співпрацює з пані Шуляк багато років, дуже не хоче, щоб Президенту прийшлося офіційно на неї відповідати, адже тоді доведеться публічно обирати між важкопораненим Героєм та корумпованою злодійкою, яку, втім, дуже хочеться зберегти біля себе”, – сказано в дописі.


Читайте:
Рада в другому читанні прийняла містоґвалтівний законопроєкт №5655 голови партії “Слуга народу” Олени Шуляк
Законопроєкт №5655: схематозний покруч, який вдарить по кожному


“Ну що ж, ми вихолощимо текст петиції й подамо її ще раз у виключно "канцелярському", сухому тоні, але тим часом вкотре, без будь-яких петицій, звертаємося публічно до Президента Володимира Зеленського: не може негідниця, яка дозволяє собі таке ганебне ставлення до важкопоранених бійців, і відверто роками працює виключно на інтереси великого будівельного капіталу проти інтересів українського народу, очолювати правлячу партію під час повномасштабної Визвольної війни українського народу проти російського імперіалізму, адже, без жодного перебільшення, це є прямою загрозою національній безпеці”, – наголошено в дописі “Народовладдя”.


Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Подписаться



Зазначимо, це не перший випадок, коли ОП блокує петиції, які стосуються дискримінованих персон з найближчого оточення Президента та представників правлячої верхівки.


Так, 5 грудня 2022 року ОП заблокував петицію про звільнення заступника керівника ОП Кирила Тимошенка, яку намагався зареєструвати журналіст Денис Безлюдько.


“Суть. Намагався зареєструвати петицію на сайті Президента: “Звільнити заступника глави Офісу президента Кирила Тимошенко через отримання неправомірної фінансової допомоги від третіх осіб і конфлікту інтересів, про що йдеться у статті на Українській правді “Не "воєнний стан" заступника керівника ОП Кирила Тимошенка”. Сьогодні прийшла відповідь: ініційована Вами електронна петиція Президентові України не відповідає встановленим вимогам, відтак її оприлюднення не здійснюється”, – повідомив наприкінці минулого року журналіст.


Читайте: Льовочкіни за парканом: заступник керівника ОП Тимошенко мешкає в будинку забудовника Ніконова


Денис Безлюдько проаналізував норми для такої відмови, які регламентуються ст. 23-1 закону “Про звернення громадян”: “У змісті електронної петиції в Україні забороняються: заклики до повалення конституційного ладу України, заклики до порушення територіальної цілісності України, заклики до вчинення терористичних актів, пропаганда війни, насильства, жорстокості, розпалювання міжетнічної, расової та релігійної ворожнечі, посягання на права і свободи людини, інформація, що принижує честь і гідність, права і законні інтереси осіб, матеріали та висловлювання, що представляють загрозу національним інтересам і національній безпеці України, матеріали порнографічного та сексуального характеру, передвиборчі матеріали, комерційні та рекламні матеріали”.


Денис Безлюдько поставив риторичне запитання: “Прохання звільнити Кирила Тимошенка це: заклики до повалення конституційного ладу України; заклики до вчинення терористичних актів; розпалювання міжетнічної, расової та релігійної ворожнечі; представляє загрозу національним інтересам і національній безпеці України?”.
Нагадаємо, що в червні 2019 року Президент Володимир Зеленський, щоб призначити керівником ОП Андрія Богдана, яка підпадав під норми закону про люстрацію, вніс зміни до положення про ОП (указ №436/2019). Цими змінами Президент позбавив співробітників ОП статусу дердавних службовців.


Читайте:
Петиція про вето на містогвалтівний законопроект №5655 набрала 25 тисяч підписів
Містогвалтівний законопроєкт №5655: Президент Зеленський може ветувати або “загубити” цей законопроєкт
Фото: колаж KВ
КиївВлада
Олексій Алтинов

0 комментариев