Последние новости

11:00
У столиці не буде відкриття пляжного сезону
17:00
У Києві поліція отримала понад 5 тисяч звернень від ТЦК щодо пошуку ухилянтів
11:00
У Києві почали вимикати опалення
17:00
Кличко заявив, що опалювальний сезон в Києві завершено
08:46
Через борги енергетики можуть відключити електропостачання в двох житлових будинках на проспекті Валерія Лобановського, - КМДА
16:45
Шахраї, що вдавали з себе військових, обдурили волонтерів на мільйони гривень
15:00
Опалювальний сезон в Україні завершиться достроково
08:45
Інженерними підрозділами ЗСУ з початку року знешкоджено понад 7,5 тис. вибухонебезпечних предметів
19:45
У столиці цього тижня заплановані продуктові сільськогосподарські ярмарки (локації)
18:43
Зеленський зустрівся із членом Сенату Конгресу США Гремом
12:44
БЕБ вилучило з незаконного обігу сигарети вартістю більше 5 млн гривень
08:44
Повітряні Сили знищили в ніч на 18 березня 17 з 22 “шахедів”
17:02
У Києві до кінця квітня трамваї маршруту № 5 курсуватимуть зі змінами (схема)
16:25
100 Волинська бригада ТрО запрошує на службу в підрозділах бригади
12:02
У Дарницькому районі столиці 17 березня може бути гучно, працюють військові
08:22
Юрій Ігнат залишає посаду речника Повітряних Сил ЗСУ
17:01
Два десятки собак столичних кінологів пройшли тестування з пошуку зброї та вибухівки (фото, відео)
16:04
На Сумщині евакуюють дітей з прикордонних громад (фото, відео)
10:01
Сили оборони за добу знищили 1160 окупантів та 45 одиниць бронетехніки,- Генштаб ЗСУ
19:45
Уряд офіційно визначив розташування для Національного військового меморіального кладовища на Київщині
19:23
“Київтеплоенерго” вкладе 72, 2 млн гривень в оновлення ТЕЦ-5
16:44
У столиці судитимуть жінку, яка під приводом знижок в мережі будівельно-господарських магазинів ошукала постраждалих від війни громадян
12:45
“Укрзалізниця” презентувала медичний евакуаційний поїзд
08:45
Руслан Кравченко: оперативні служби продовжують роботу щодо фіксації наслідків нічної атаки ворога
18:42
Протягом доби зафіксовано 68 бойових зіткнень, - Генштаб ЗСУ
16:44
На Київщині викрито чорних зброярів, які продавали криміналітету “трофейну” російську зброю та вибухівку (фото)
08:46
Окупанти зранку завдали ракетного удару по Харкову
19:45
У застосунку “Київ Цифровий” додали розклад руху фунікулера та мапу виходів з метро
18:44
Інспектора Київського СІЗО викрили на постачанні канабіса арештантам
13:00
Сергій Попко розповів про оборону Києва
Больше новостей

Квартиру в Криму на рідну тітку: нардеп-”слуга” Безгін каже, що узгоджував з НАЗК свою квартирну довіреність на депутатку “держради” окупаційної адміністрації Крима

Новости Киева
423
0
Народний депутат Віталій Безгін (фракція “Слуга народу”, на фото ліворуч) в 2020 році відмовився від успадкованої частки квартири в окупованому росіянами Криму на користь своєї тітки з Симферополя – Галини Герасимової (на фото праворуч), яка на той момент вже була депутатом “державної ради” Крима від “єдиної росіі”. За дивним збігом обставин, Герасимова є заступником голови “комітету держради” з питань державного будівництва та місцевого самоврядування – аналогу профільного комітету Верховної Ради, членом якого є її племінник. Нардеп каже, що переписати спадок через довіреність було єдино правильним рішенням, яке узгодило Національне агентство з запобігання корупції (НАЗК). А рідній тітці він бажає “сісти першою, якщо та не втече раніше”.

Народний депутат Віталій Безгін (фракція “Слуга народу”, на фото ліворуч) в 2020 році відмовився від успадкованої частки квартири в окупованому росіянами Криму на користь своєї тітки з Симферополя – Галини Герасимової (на фото праворуч), яка на той момент вже була депутатом “державної ради” Крима від “єдиної росіі”. За дивним збігом обставин, Герасимова є заступником голови “комітету держради” з питань державного будівництва та місцевого самоврядування – аналогу профільного комітету Верховної Ради, членом якого є її племінник. Нардеп каже, що переписати спадок через довіреність було єдино правильним рішенням, яке узгодило Національне агентство з запобігання корупції (НАЗК). А рідній тітці він бажає “сісти першою, якщо та не втече раніше”.
Про це KВ стало відомо з допису на Facebook головного редактора порталу Цензор.Нет Юрія Бутусова.
Підписуйтесь на “КиївВладу”
“Згідно джерел, 15 жовтня 2020 року Безгін видав довіреність на розпорядження часткою в нерухомому майні, а саме – в квартирі АР Крим, місто Євпаторія, вул. 60 років Жовтня, буд. 26, кв.160 на ім’я своєї рідної тітки Герасимової Галини Віталіївни. Згідно з офіційними даними рф, Галина Герасімова на момент укладання довіреності та по цей день є депутатом державної ради окупаційної адміністрації Крим від правлячої путінської партії “Єдина Росія”, та займає посаду заступника голови комітету з державного будівництва та місцевого самоврядування”, – написав Юрій Бутусов.
Він нагадав, що співробітництво у будь-яких формах з державними зрадниками та російською агентурою під час війни неприпустимо для громадян України:
ст. 111-1 Кримінального кодексу України “Колабораційна діяльність”;
ст. 436-2 Кримінального кодексу України”Виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників”.


Водночас Бутусов зазначив, що в Інтернеті немає інформації стосовно зв’язків народного депутата Віталія Безгіна з його тіткою-колаборанткою Галиною Герасимовою. Тому Бутусов звернувся за коментарем до Безгіна та негайно його отримав.


Віталій Безгін, зокрема, сказав: “Я не володію і не володів майном на теренах Криму. Кілька років назад мене повідомили, що в мене є спадщина в квартирі (мова про частку квартири, загальний розмір квартири ~ 60 кв.м.) дідуся та бабусі, які померли вже після анексії [Криму росією]. Не маючи бажання та змоги їхати на окуповану територію для відмови від даної спадщини, я ухвалив рішення оформити довіреність за українським законодавством на родичку, що фізично перебуває в Євпаторії, з метою відмовитись від даної спадщини від мого імені. По даному кейсу ми проводили консультації з НАЗК, за підсумками яких саме таке рішення було визнане єдиним правильним і таким, що не потребує внесення змін до декларації. Дана родичка наразі проявляє проросійську позицію, є елементом окупаційної влади, та понесе за це відповідальність!... Своїй тітці публічно можу пообіцяти тільки одне: сядеш серед перших, якщо не встигнеш втекти!”.


Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Подписаться



Ця історія цікава тим, що трохи проливає світла на родинні зв’язки Віталія Безгіна в Криму, бо у відкритих джерелах немає жодної інформації про його дитинство та отроцтво в Євпаторії, звідки він він в 2007 році приїхав в Київ та поступив на факультет міжнародної економіки та менеджменту Київського національного економічного університету ім. Вадима Гетьмана.


З відкритих джерел про Галину Герасмому відомо, що вона народилась в Євпаторії 6 січня 1976 року, в 1998 році закінчила Кримський інститут природоохоронного та курортного будівництва (економіст-менеджер), а в 2010 році – Київський університет туризму. З 1998 по 2019 рр – економіст, заступник директора з комерції та маркетинга, директор пансіонату “Планета”, який є філіалом російського федерального унітарного підприємства “Державний космічний науково-виробничий центр ім. Хрунічева”, що виробляє ракети-носії “Протон”. Також в липні 2019 року очолила туристично-інформаційний центр “Євпаторійського культурно-етнографічного центру “Малий Єрусалим”.


В 2019 році була обрана до “державної ради” Крима від “єдиної росії” за округом №6 (Євпаторія). зараз є заступницею голови “комітету з державного будівництва та місцевого самоврядування”. Зазначимо, її племінник Віталій Безгін в Верховній Раді є членом аналогічного комітету – з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування. Галина Герасимова – запекла путіністка і власну доньку виховує на прикладах з життя СРСР.


Галина Герасимова також є власницею (99%) туристичного приватного підприємства в Євпаторії “Амадеус-Тур” і, ймовірно, директоркою ОСББ “Акація-Євпаторія”. В минулому – співвласниця кримського рекламного агентства “Аутдор”.


KВ зазначає, що, якщо це єдина родичка в Криму, який Безгін міг віддати спадок від бабусі та дідуся, то це дуже сумна історія. Хоча, ймовірно, у парламентаря в Криму є й інші родичі, про яких він ніколи не згадував. Наприклад, Юрій Безгін з Євпаторії може бути його батьком. Родичами можуть виявитись й інші Безгіни з Євпаторії, Гурзуфа, Севастополя та Ялти, яких можна знайти за допомогою Google.


Читайте: Мер Ірпеня закликає нардепа Безгіна вибачитися перед громадою


Нагадаємо, в політику Віталій Безгін прийшов завдяки роботі Офісі ефективного регулювання (BRDO), куди він прийшов з рекламного бізнесу в 2016 році, і де працювали вже експрем’єр Олексій Гончарук та головна протеже Безгіна – голова партії “Слуга народу” та комітету з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Олена Шуляк.


“... мене кликав і пропонував [місце в списку “Слуги народу” в 2019 році] Олексій Гончарук… Я думав, що у 2020 році, на цих місцевих виборах, потрапити до Київської міськради, попрацювати, набратись досвіду, а вже потім іти до парламенту. Але сталося так, як сталося. Звісно, Олексій заохочував мене, але співбесіду я вже проходив з Олександром Корнієнком, з яким ми були знайомі років п’ять до цього”, – розповідав Безгін.


Проте, саме завдяки Олені Шуляк експерт з комунікацій і дизайну BRDO Віталій Безгін почав позиціонуватись в якості експерта з питань містобудування та потрапив до профільного комітету ВР. де став ключовим просуванцем реформи децентралізації.



Віталій Безгін і Олена Шуляк, перший день роботи народними депутатами, 29 серпня 2019 року, Facebook Віталія Безгіна


Донедавна Безгін розраховував на посаду заступника голови профільного комітету, але, за його словами, відмовився від посади через чисельні скандали з містогвалтівним законопроєктом Олени Шуляк №5655. Не зважаючи на критику з боку місцевих громад і не врахування зауважень НАЗК, Безгін підтримав цей проєкт закону у другому читанні.


Попри петицію про необхідність ветування, Президент Володимир Зеленський досі не підписав і не ветував №5655. Що, скоріш за все означає, що цей документ так і сконає в нетрях Офісу Президента, не набувши чинної сили. Бо після закінчення терміну підписання або ветування (15 днів), Зеленському, якщо він щось вдіє з №5655, доведеться йти до Конституційного суду або Вищого адміністративного суду, щоб доводити свою правоту та пояснювати порушення терміну.


Водночас Олена Шуляк розповсюджує некомпетентну думку, що законопроєкт №5655 і без підпису Президента та публікації набув чинної сили. А заступниця міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Наталія Козловська вперто переконує представників органів місцевого самоврядування, що №5655 вже якимось чином імплементується.


Олену Шуляк і Наталію Козловську поєднує їхня відверта близькість до секретаря комітету ВР з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування Дмитра Ісаєнка, обраного від “ОПЗЖ” за т.зв. “квотою Медведчука-Столара”, який також є віцепрезидентом Конфедерації будівельників України (КБУ) та фактичним власником групи девелоперських компаній “Perfect Group”.


Нещодавно Олена Шуляк вкотре виступила відвертим лобістом великих забудовників, підтримавши ініціативу президента КБК Льва Парцхаладзе відновити нарахування процентів та стягнення боргів за іпотекою в Києві, Харкові, Херсоні, Запоріжжі та Миколаєві.


Детальніше: Все для забудовників: Олена Шуляк лобіює відновлення стягнення процентів за іпотекою в Києві, Харкові, Херсоні, Запоріжжі та Миколаєві
Фото: колаж KВКиївВлада
Олексій Алтинов

0 комментариев