Последние новости

11:00
У столиці не буде відкриття пляжного сезону
17:00
У Києві поліція отримала понад 5 тисяч звернень від ТЦК щодо пошуку ухилянтів
17:19
УВАГА!!! КиївВлада переїхала на новий домен
19:56
“Українська команда” передала велику партію дронів-літаків легендарному батальйону “Ахіллес”, - Палатний
19:51
Ексміністр оборони Резніков став директором безпекових і оборонних програм в ГО “Український інститут майбутнього”
19:45
Начальник КОВА Руслан Кравченко у Чернівцях взяв участь у Конгресі місцевих та регіональних влад при Президентові України
19:34
На київській ТЕЦ-5 встановлять додаткові генератори
19:20
В Україну повернули тіла 99 полеглих захисників
19:02
У Києві з суботи відновлює роботу автобус № 7 (схема)
18:54
На Бахмутському та Новопавлівському напрямках відбито понад 40 атак, загалом на фронті 81 боєзіткнення, - Генштаб ЗСУ
18:43
Представники громадськості вимагають припинити переслідування антикорупційних активістів та журналістів-розслідувачів
18:31
Відзавтра, 13 квітня, столичний автобус № 35 подовжить свій маршрут до вулиці Гліба Бабіча (схема)
18:13
“Укренерго” організувала для ветеранів війни програму навчання та працевлаштування “Разом”
18:01
На Броварщині витратять 1,86 млн гривень на облаштування дитмайданчиків
17:49
На вулиці Богатирській у Києві до 21 квітня обмужать рух транспорту (схема)
17:36
У Броварах з'явився новий патріотичний стінопис “Обіймаю тебе, моя Україно!”
17:17
Столична влада зупинила проведення аукціону з надання в оренду Житнього ринку
17:04
У реєстрі зниклих безвісти наразі налічується понад 2 тисяч дітей
16:47
Колаборант вдавав із себе ченця й освячував ворожі танки, що насувались 2022 року на Київ
16:31
У Фастівському та Білоцерківському районах сьогодні, 12 квітня, знищують вибухонебезпечні предмети
16:16
Більше коштів на безпілотники для армії: Київрада внесла чергові зміни до програми “Захисник Києва”
16:07
Кіберпроєкт “Брама”: очистити український інфопростір від російського сміття
11:00
У Києві почали вимикати опалення
17:00
Кличко заявив, що опалювальний сезон в Києві завершено
08:46
Через борги енергетики можуть відключити електропостачання в двох житлових будинках на проспекті Валерія Лобановського, - КМДА
16:45
Шахраї, що вдавали з себе військових, обдурили волонтерів на мільйони гривень
15:00
Опалювальний сезон в Україні завершиться достроково
08:45
Інженерними підрозділами ЗСУ з початку року знешкоджено понад 7,5 тис. вибухонебезпечних предметів
19:45
У столиці цього тижня заплановані продуктові сільськогосподарські ярмарки (локації)
18:43
Зеленський зустрівся із членом Сенату Конгресу США Гремом
Больше новостей

Київрада готується затвердити механізм фінансової підтримки волонтерських притулків для тварин

Новости Киева
465
0
Столична влада готує до затвердження спеціальний Порядок, який дозволить виділяти кошти з бюджету міста на фінансову підтримку громадських організацій, що утримують притулки для тварин. Відповідний проєкт рішення було проголосовано Київрадою за основу, вже найближчим часом, після доопрацювання, його буде знову винесено до сесійної зали. На тому, що цей документ не може бути прийнятий у нинішньому вигляді, наполягали зоозахисники, які мають до нього претензії. Серед таких – відсутність чіткого і прозорого механізму відбору отримувачів цього фінансування.

Столична влада готує до затвердження спеціальний Порядок, який дозволить виділяти кошти з бюджету міста на фінансову підтримку громадських організацій, що утримують притулки для тварин. Відповідний проєкт рішення було проголосовано Київрадою за основу, вже найближчим часом, після доопрацювання, його буде знову винесено до сесійної зали. На тому, що цей документ не може бути прийнятий у нинішньому вигляді, наполягали зоозахисники, які мають до нього претензії. Серед таких – відсутність чіткого і прозорого механізму відбору отримувачів цього фінансування.


Як стало відомо KВ, учора Київрада погодила за основу проєкт рішення “Про затвердження Порядку відбору громадських організацій (ГО), на утриманні яких знаходяться притулки для безпритульних тварин (котів, собак), що виловлені/знайдені на території Києва для надання фінансової підтримки з міського бюджету” (№08/231-1429/ПР від 31 жовтня 2022 року)


Підписуйтесь на “КиївВладу”


Під час пленарного засідання за це проголосували 73 депутати. Суб'єктом подання вказаного документу виступив Департамент міського благоустрою Київської міськдержадміністрації (КМДА).


Назва цього проєкту говорить сама за себе – столична влада планує врегулювати питання надання фінансової підтримки тим ГО, які організовують притулки для безпритульних тварин. Ці організації мають право на отримання такої допомоги і наразі, але чіткого документу, який регламентував би такі процеси, у столичної влади немає.


Відбір отримувачів бюджетних коштів планується проводити щорічно спеціальною конкурсною комісією при Департаменті міського благоустрою КМДА, яку очолюватиме директор вищевказаного департаменту. Крім нього, до складу цієї комісії також планується включати депутатів Київради, представників комунального некомерційного підприємства (КНП) “Київська міська лікарня ветеринарної медицини”, представників громадських організацій тощо. Скільки саме коштів зможуть отримувати організатори притулків, у проекті рішення не уточнюється. Але, за задумом чиновників КМДА, ці фінансові ресурси ГО зможуть витрачати на забезпечення тварин харчуванням, питною водою, їхнє лікування, санітарну обробку, стерилізацію, обігрів тощо.
“Неконтрольована кількість безпритульних тварин призводить до погіршення епідеміологічної та епізоотичної ситуації у місті, байдужого, негативного, жорстокого ставлення до тварин, а зрештою й до людей і, як підсумок, викликає соціальне напруження. У зв’язку із чим є доцільність у проведенні заходів, які сприятимуть скороченню чисельності безпритульних тварин, на що передбачаються кошти в бюджеті Києва”, – зазначено в пояснювальній записці до проєкту рішення.


На доопрацюванні цього документу під час пленарного засідання наполягала Олександра Мезинова – засновниця притулку для тварин “Сіріус”, який розташований в селі Федорівка Київської області та опікується столичними “безхатьками”. І саме до її позиції в результаті дослухалися депутати.


“Проєкт дуже потрібний, ініціативу ми підтримуємо. Але ми маємо ряд зауважень щодо прозорості механізмів його реалізації. По-перше – на жаль, не було громадського обговорення проєкту. Дуже хотілося б залучити громадські організації, які мають певний досвід. По-друге – не було прописано чіткий і прозорий механізм відбору громадських організацій. Наприклад, не зазначено критеріїв оцінок: за що організація отримує нуль балів, за що – п'ять балів. Також не вказано, яку середню оцінку повинна мати організація, щоб пройти відбір для фінансування”, – повідомила Олександра Мезинова.
Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Подписаться



Читайте: Александра Мезинова: “Инициативы “Киевской городской больницы ветеринарной медицины” приведут к монополизации и коррупции”


Протягом найближчих двох тижнів цей проєкт рішення має доопрацювати комісія Київради з питань підприємництва, промисловості та міського благоустрою спільно з КМДА та представниками громадськості. Після цього даний документ знову буде винесено до сесійної зали міськради – для затвердження в цілому.


Як повідомляла KВ, столична влада здійснює контроль за утриманням домашніх тварин та регулювання чисельності безпритульних тварин в рамках профільної міської програми, яка була затверджена в 2020 році і яка розрахована до кінця 2023 року. При цьому, ще під час обговорення цього документу столичні зоозахисники та власники приватних притулків для тварин висловлювали чимало претензій, але керівництву міста все ж вдалося "закрити їм рот" обіцянками невеликої фінансової підтримки з міської скарбниці.


Читайте: Как столичным чиновникам позволили “освоить на животных” 183,7 млн бюджетных гривен


Департамент міського благоустрою КМДА з 1 січня 2021 року тимчасово очолює Тимур Ткаченко (на час, поки директор цієї структури Андрій Фіщук перебуває у відпустці для догляду за дитиною). Роботу цієї структури контролює заступник голови КМДА Петро Пантелеєв.


Комісію Київради з питань підприємництва, промисловості та міського благоустрою з 8 грудня 2020 року очолює депутат Владислав Трубіцин (фракція “Слуга народу”).


Читайте: Корупція як компетенція: НАБУ завершило слідство у скандальній справі Трубіцина-Моламова


Фото: сайт притулку “Сіріус”


КиївВлада
Іван Кулик

0 комментариев