Последние новости

11:00
У столиці не буде відкриття пляжного сезону
17:00
У Києві поліція отримала понад 5 тисяч звернень від ТЦК щодо пошуку ухилянтів
11:00
У Києві почали вимикати опалення
17:00
Кличко заявив, що опалювальний сезон в Києві завершено
08:46
Через борги енергетики можуть відключити електропостачання в двох житлових будинках на проспекті Валерія Лобановського, - КМДА
16:45
Шахраї, що вдавали з себе військових, обдурили волонтерів на мільйони гривень
15:00
Опалювальний сезон в Україні завершиться достроково
08:45
Інженерними підрозділами ЗСУ з початку року знешкоджено понад 7,5 тис. вибухонебезпечних предметів
19:45
У столиці цього тижня заплановані продуктові сільськогосподарські ярмарки (локації)
18:43
Зеленський зустрівся із членом Сенату Конгресу США Гремом
12:44
БЕБ вилучило з незаконного обігу сигарети вартістю більше 5 млн гривень
08:44
Повітряні Сили знищили в ніч на 18 березня 17 з 22 “шахедів”
17:02
У Києві до кінця квітня трамваї маршруту № 5 курсуватимуть зі змінами (схема)
16:25
100 Волинська бригада ТрО запрошує на службу в підрозділах бригади
12:02
У Дарницькому районі столиці 17 березня може бути гучно, працюють військові
08:22
Юрій Ігнат залишає посаду речника Повітряних Сил ЗСУ
17:01
Два десятки собак столичних кінологів пройшли тестування з пошуку зброї та вибухівки (фото, відео)
16:04
На Сумщині евакуюють дітей з прикордонних громад (фото, відео)
10:01
Сили оборони за добу знищили 1160 окупантів та 45 одиниць бронетехніки,- Генштаб ЗСУ
19:45
Уряд офіційно визначив розташування для Національного військового меморіального кладовища на Київщині
19:23
“Київтеплоенерго” вкладе 72, 2 млн гривень в оновлення ТЕЦ-5
16:44
У столиці судитимуть жінку, яка під приводом знижок в мережі будівельно-господарських магазинів ошукала постраждалих від війни громадян
12:45
“Укрзалізниця” презентувала медичний евакуаційний поїзд
08:45
Руслан Кравченко: оперативні служби продовжують роботу щодо фіксації наслідків нічної атаки ворога
18:42
Протягом доби зафіксовано 68 бойових зіткнень, - Генштаб ЗСУ
16:44
На Київщині викрито чорних зброярів, які продавали криміналітету “трофейну” російську зброю та вибухівку (фото)
08:46
Окупанти зранку завдали ракетного удару по Харкову
19:45
У застосунку “Київ Цифровий” додали розклад руху фунікулера та мапу виходів з метро
18:44
Інспектора Київського СІЗО викрили на постачанні канабіса арештантам
13:00
Сергій Попко розповів про оборону Києва
Больше новостей

Київрада направила 12 млн гривень на виплату зарплат працівникам комунальних кінотеатрів

Новости Киева
436
0
Київрада погодила внесення змін до міської цільової програми “Столична культура: 2022-2024 роки”. Згідно з ними, міська влада вирішила “зняти” 12 млн гривень з фінансування культурно-мистецьких заходів, які наразі не можуть бути проведені через війну, та направити ці кошти на виплату зарплат працівникам комунальних кінотеатрів, що входять до мережі КП “Київкінофільм”. Окремі представники депутатського корпусу Київради фактично вимагають, що дані грошові кошти повинні бути “відпрацьовані” – мовляв, у кінотеатрах потрібно створювати пункти незламності або гуманітарні центри, а працівники мають сприяти їхньому функціонуванню.

Київрада погодила внесення змін до міської цільової програми “Столична культура: 2022-2024 роки”. Згідно з ними, міська влада вирішила “зняти” 12 млн гривень з фінансування культурно-мистецьких заходів, які наразі не можуть бути проведені через війну, та направити ці кошти на виплату зарплат працівникам комунальних кінотеатрів, що входять до мережі КП “Київкінофільм”. Окремі представники депутатського корпусу Київради фактично вимагають, що дані грошові кошти повинні бути “відпрацьовані” – мовляв, у кінотеатрах потрібно створювати пункти незламності або гуманітарні центри, а працівники мають сприяти їхньому функціонуванню.


Як стало відомо KВ, під час пленарного засідання Київради, яке відбулося 9 лютого 2023 року, депутати підтримали внесення змін до Комплексної міської цільової програми “Столична культура: 2022-2024 роки”.


Підписуйтесь на “КиївВладу”


За погодження відповідного проєкту рішення від №08/231-23/ПР від 10 січня 2023 року проголосували 75 народних обранців. Суб'єктами подання вказаного документа виступили четверо депутатів Київради – Володимир Андрусишин (фракція “Європейська солідарність”), Вікторія Муха, Ганна Старостенко і Валентин Мондриївський (усі троє – члени фракції “УДАР”, останні двоє також є заступниками голови столичної міськдержадміністрації. – KВ).


Слідкуйте за “КиївВладою” в Телеграм

Подписаться

Згідно із затвердженим проєктом рішення, столична влада погодила направлення 12 млн гривень “на виплату [в 2023 році] заробітної плати співробітникам КП “Київкінофільм”, що здійснюють заходи по збереженню комунального майна комунальної громади міста, включаючи будівлі кінотеатрів та обладнання для кінопоказу, а також на сплату комунальних послуг”. Мова йде про працівників десятка комунальних кінотеатрів, що знаходяться в оперативному управлінні вищезгаданого КП та які в умовах воєнного стану не може повноцінно здійснювати діяльність.


Вказане фінансування – це “перекидання” коштів всередині програми “Столична культура: 2022-2024 роки”: депутати зняли витрати з низки загальноміських культурно-мистецьких заходів, які в поточному році не можуть бути проведеними через війну.


Читайте: Столична влада прийняла рішення про підтримку роботи комунальних кінотеатрів


Під час обговорення проєкту рішення депутат Київради Андрій Вітренко (фракція “Слуга народу”) заявив про те, що його політична сила буде голосувати за цей документ. Втім, на думку народного обранця, столичній владі потрібно попрацювати над тим, щоб приміщення комунальних кінотеатрів в умовах воєнного стану використовувалися більш ефективно.


“Ми підтримуємо ці зміни. Але, як на мене, це дуже сумнівна історія виплачувати заробітну плату тим людям, які в період воєнного стану не допомагають місту в боротьбі з агресором та не беруть участь в гуманітарній роботі. Тому я прошу пані Старостенко (за розподілом обов'язків заступників голови КМДА вона відповідає за значну частину роботи соціальної та гуманітарної сфер столиці. – KВ) опрацювати питання щодо розміщення в цих кінотеатрах або “Пунктів незламності”, або гуманітарних центрів”, – заявив Вітренко.


У свою чергу Ганна Старостенко повідомила, що міська влада готує реорганізацію КП “Київкінофільм”, що, мовляв, дозволить використовувати приміщення комунальних кінотеатрів у якості багатофункціональних культурних центрів та центрів міського життя.


Нагадаємо, програма “Столична культура: 2022-2024 роки” була затверджена рішенням Київради №4031/4072 від 16 грудня 2021 року. Тоді столична влада вирішила, що на реалізацію заходів цієї програми протягом трьох років повинно бути витрачено 4,5 млрд гривень (у тому числі 3,6 млрд гривень з міського бюджету Києва).


Читайте: Киевсовет утвердил программу “Столичная культура на 2022-2024 годы”


Надалі, 9 червня 2022 року, Київрада внесла зміни до вказаної програми, збільшивши загальний обсяг її фінансування до 5,3 млрд гривень (у тому числі 4,3 млрд гривень зі столичного бюджету).


В рамках цією програми столична влада має займатися капітальними ремонтами та ремонтно-реставраційними роботами в муніципальних музеях, театрах, бібліотеках та будинках культури, проведенням державних, міських свят, реалізацією мистецьких проєктів, розвитком існуючої мережі театрально-видовищних комунальних закладів, модернізацією матеріально-технічної бази міських парків культури та відпочинку тощо.


КП “Київкінофільм” з 1 лютого 2016 року очолює Денис Хомич. Підприємство підпорядковане Департаменту культури КМДА, яким з з 2 серпня 2022 року керує Сергій Анжияк. Роботу даної структури з 2018 року контролює вищезгаданий заступник голови КМДА Валентин Мондриївський.


Читайте: Преступная щедрость: расследование дела об аренде кинотеатра “Киев” почти завершено


Фото: “The Village”


КиївВлада
Іван Кулик

0 комментариев